កាកាវត្រូវបានគេយកមកប្រើប្រាស់បានច្រើនយ៉ាងណាស់ដូចជា៖ នំ ក្រែម ភេសជ្ជៈ ឬ សំរាប់រោយពីលើ។ ក្រៅពីយកមកធ្វើជាចំណីអាហារ អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ បានរកឃើញថា កាកាវមានអត្ថប្រយោជន៍ខ្ពស់ ចំពោះសុខភាព។ កាកាវមានសារធាតុប្រឆាំងនឹងមហារីក ជិត២ដងនៃស្រាក្រហម និង ៣ដងនៃតែបៃតង។
តាមការស្រាវជ្រាវ ដែលផ្តល់ថវិការដោយ chocolate interest groups កាកាវនៅមានគុណប្រយោជន៍ ចំពោះសុខភាពប្រសិនយើងប្រើប្រាស់ កាកាវសុទ្ធ។ ចំពោះការញ៉ាំ កាកាវដែលលាយបន្ថែមនូវសារធាតុមួយចំនួនដូចជាស្ករ, វ៉ានីឡា, ស៊ីរ៉ូពោត, ខ្លាញ់ទឹកដោះ, ក្រែម, … ។ល។ អាចមានគុណប្រយោជន័ ឬ ក៏ផល អវិជ្ជមានទៅវិញ អាស្រ័យលើសមាសធាតុផ្សំដែលបានលាយ។
ដោយ៖ វីរៈ ដារ៉ា